Полезните билки в Herbitussin Близалки

Полезните билки в Herbitussin Близалки

| | Брой прочитания: 489

17.10.2017

От лайка и ружа преминаваме към отряд салвия, малина и витамин C

 

Времето за нови знания дойде – разлистваме страницата на горската книга към втора част на полезния отряд в Herbitussin Близалки.

 

На пост защитници с куп полезни свойства се нареждат градински чай и малини, а начело стои главен имуностимулант витамин C.

 

И така, с по-малко приказки и повече факти нашият приятел Мечо Бух-Бух разказва ни поредния урок:

- С няколко действия градинският чай е прочут. – започна Мечо Бух-Бух

 

 

30 милиграма се равнява на препоръчителната дневна доза, или това са три сладки Herbitussin Близалки.

 

И бързаме към урока за горски плодове, защото освен полезни, те са и изключително вкусни.

 

Концентрат от малини

Наглед са малки, но изобилие от полезни свойства в себе си събират и със сладък вкус овациите на малчуганите обират!

Тези свойства запомни и щом те питат – колко много знаеш покажи:

 

 

Именно 150 милиграма натурален концентрат от малини има в три малки Herbitussin Близалки. Освен с вкус, той се слави с изобилие от минерали – калий, желязо, магнезий, фосфор, селен, цинк, мед, манган и много витамини – A, B, C, Е и К.

 

 1…2…3… За следващия урок се подготви!

 

 - При грипна прогноза от този имуностимулатор ще помогне доза - каза Бух-Бух.

 

 

Не на последно място запомни –  в човешкия организъм то не се създава, само от храната се набавя!

 

Herbitussin Близалки са специално създадени за деца с корен от лечебна ружа, лайка и градински чай. Обогатени са с витамин C в помощ на имунната система и са с натурален концентрат от малини, който съдържа множество антиоксиданти, витамини и минерали. Съдържат само естествени подсладители и натурален аромат – на малина, за да е вкусно на всеки малчуган от детската градина!

 

Herbitussin Близалки. За вашата ръмжаща мечка от горската аптечка.

 

Референции:

1. Heinonen M (June 2007). "Antioxidant activity and antimicrobial effect of berry phenolics"”a Finnish perspective„;

2. Beekwilder J, Hall RD and de Vos CH. Identification and dietary relevance of antioxidants from raspberry. Biofactors;

3. Bobinaite R, Viskelis P and Venskutonis PR. Variation of total phenolics, anthocyanins, ellagic acid and radical scavenging capacity in various raspberry (Rubus spp.) cultivars;

4. Bowen-Forbes CS, Zhang Y and Nair MG. Anthocyanin content, antioxidant, anti-inflammatory and anticancer properties of blackberry and raspberry fruits;

5. Ascorbic Acid: Its Role in Immune System and Chronic Inflammation Diseases Angela Sorice1 , Eliana Guerriero1 , Francesca Capone1 , Giovanni Colonna2 , Giuseppe Castello1 and Susan Costantini;

6. Free radicals, natural antioxidants, and their reaction mechanisms Satish Balasaheb Nimse*a and Dilipkumar Palb;

7. WHO Monographs on Selected Medicinal Plants - Volume 2(2004; 358 pages).